VIDEO. Transformarea uluitoare a unei tinere care a renunțat la droguri: “Eram un monstru”. Cum arată acum
Povestea unei femei din Arizona, fostă dependentă de heroina, care a renunțat la consumul de droguri, s-a viralizat pe rețelele de socializare, fiind preluată de publicații importante din toată lumea.
Dejah Hall și-a scris povestea pe o pagină de Facebook a foștilor dependenți, anunțând că viața sa s-a schimbat radical de când a renunțat la substanțele care îi făceau rău, potrivit The Telegraph.
Mesajul său a fost însoțit și de fotografii, una din ele făcută în decembrie 2012, dar și câteva recente. Cele două imagini par să înfățișeze două persoane diferite, transformarea tinerei femei, care este mamă, fiind uluitoare.
Dejah a explicat totodată că a ajuns să fie reținută de poliție din cauza consumului de droguri, iar în acea zi a conștientizat în ce situație se află și i-a promis celei mai importante persoane din viața sa, bunicul său, că se va lasa de droguri.
“Eram un monstru. Un monstru in toate sensurile cuvantului. Astazi se implinesc patru ani de cand am renuntat la heroina si alte droguri. In ziua in care am fost arestata m-am incredintat lui Dumnezeu”, a scris ea.
Cum ne afectează viața consumul de droguri
Analiza fenomenului drogurilor la nivel mondial în ultimii ani pune în evidenţă caracterul complex, dinamic al acestuia, extinderea sa pe întreaga planetă. În acest context, consumul de droguri este o problemă socială şi economică majoră, ca rezultat al unui anumit tip de influenţă a societăţii, a mediilor de socializare: familia, şcoala, grupul de prieteni, cartierul, societatea în ansamblu.
În ultimele două decenii, problema drogurilor din Europa treace printr-o fază deosebit de dinamică,
iar datele disponibile sugerează că disponibilitatea drogurilor este ridicată, iar în unele zone chiar în creştere.
Consumul de droguri ilegale reprezintă un factor recunoscut care contribuie la povara globală a
bolilor. Acest fenomen este asociat cu probleme de sănătate acute şi cronice, agravate de diverşi factori
precum proprietăţile substanţelor, calea de administrare, vulnerabilitatea persoanei şi contextul social în care
sunt consumate drogurile.
Din cauza consumului, individul percepe realitatea în mod deformat, având halucinaţii vizuale, auditive, olfactive, care îşi pun amprenta asupra comportamentului său. Într-un asemenea context, consumatorul de droguri este uneori agresiv cu cei din jur, periclitând integritatea fizică sau psihică a acestora.
Studiile din domeniu indică faptul că nu sunt puţine cazurile în care o persoană dependentă de droguri se face vinovată de săvârşirea unor infracţiuni contra familiei, precum abandonul de familie, rele tratamente aplicate minorului şi alte asemenea fapte. Abuzul de substanţe poate genera accidente de circulaţie, accidente de muncă, încălcându-se normele de protecţie a muncii.